Digitale aangifte Inkomstenbelasting

Digitale aangifte Inkomstenbelasting

 

De fiscus helpt digibeten met de digitale aangifte Inkomstenbelasting

 

De Belastingdienst komt mensen die niet met internet overweg kunnen tegemoet bij het doen van hun aangifte. Zij kunnen anderen machtigen, die wel over voldoende digitale vaardigheden beschikken. Ook kunnen ze hulp krijgen als ze het toch zelf willen proberen.

 

Blauwe enveloppen verdwijnen

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft dat vrijdag laten weten op schriftelijke vragen van Tweede Kamerlid Henk Krol van de 50PLUS-partij. Die maakte zich ongerust na de mededeling dat de blauwe belastingenvelop gaat verdwijnen en dat aangiften digitaal gedaan moeten worden. Krol vreest dat onder anderen ouderen in problemen komen.

Berichtenbox MijnOverheid

Wiebes onderstreept in zijn antwoord dat het digitaal communiceren bij de Belastingdienst geleidelijk wordt ingevoerd. Er staat een ambitie in het Regeerakkoord om in 2017 alle zaken met de overheid digitaal af te kunnen handelen. Het gaat dan om voorzieningen zoals MijnBelastingdienst en de Berichtenbox op MijnOverheid.

96% al digitaal

Ook is volgens Wiebes de groep die geen toegang heeft tot internet beperkt. Zo wordt 96% van alle aangiften inkomstenbelasting al langs de digitale weg ingediend. Ook de meeste ouderen zijn geen digibeet meer.

OnderzoekPand

De Belastingdienst doet onderzoek naar de zelfredzaamheid onder de burgers. Onderzoek wijst uit dat 62% van alle burgers hulp inschakelt voor het regelen van belasting- en toeslagzaken; 34% krijgt deze hulp van een familielid, vriend of bekende en
12% van een maatschappelijke organisatie.

Bron: Antwoorden op Kamervragen over het bericht dat het einde van de blauwe envelop nabij is

 

U kunt natuurlijk ook uw belastingaangifte door                  Van Ruiten Administraties laten verzorgen. De digitale vaardigheid van een ander geeft immers geen garantie voor een correcte aangifte. Neem hiervoor contact op met Wim van Ruiten op 0223-690136 of gebruik ons contact formulier. Wij zijn het gewend om uw aangifte Inkomstenbelasting te verzorgen.